CONTACT FRONT levert niet enkel kwalitatief materiaal maar voorziet haar klanten met het nodige advies, op maat gemaakte cursussen, ... en ook trainingshulpmiddelen.

Hieronder kan u een overzicht terugvinden van enkele drills die bepaalde aspecten van de 5 schootsprincipes zullen trainen. Probeer ze gerust uit al is het maar eens om op een plezierige manier iets anders te doen dan op 25m precisie vuur. 

Aanbeveling:

Het wordt sterk aanbevolen om te trainen met een shottimer. Er zijn tal van dergelijke shottimers op de markt in allerlei uitvoeringen en prijzen. Wij gebruiken zelf de PACT Club III timer.

Rollercoaster drill:

Een interessante drill om een trainingssessie mee af te sluiten. Deze drill houdt een combinatie in van snel op doel komen, nauwkeurige groeperingen met de integratie van laderwissels. De aanbevolen afstand is 3 meter maar kan eventueel verder naargelang de gewenste moeilijkheidsgraad. Vanuit de holster start je met een nr 2 cirkel en vuurt het aangeduide aantal schoten in de respectievelijke cirkel. Vervolgens kies je in welke richting je de lijn wenst te volgen. Bij "3+Reload" vuur je eerst de 3 schoten en voer je vervolgens een laderwissel uit. In totaal vuur je 18 patronen binnen een streeftijd van 35sec. 

Afdrukken op A4.

Mental clock drill:

Deze drill is een ideaal trainingsmiddel om verschillende kadansen te trainen. Start op de 5 meter vanuit de holster en begin met een cirkel naar keuze en vuur het aangeduide aantal schoten binnen de cirkel.

In het totaal vuur je 10 schoten. Elke treffer buiten de cirkel is +1sec.

Afdrukken op A4.

Cold drill:

Gebruik deze drill bij het begin en het einde van een training. Start op de 5m, pistool in de holster, armen langs je lichaam. Pistool is geladen met een lader van 10 patronen + 1 reserve lader van minimum 3 patronen. Ontholster en vuur 5 schoten naar elke cirkel, voer  een herlaaddrill met de stukken naar achteren uit en vuur vervolgens 3 schoten op de middelste cirkel. Alle hits dienen zich binnen de cirkel te bevinden.

  • Pass: 15 sec of minder

  • Good: 12 sec of minder

  • Excellent: 9 sec of minders

Deze drill omvat twee algemene handelingen namelijk het ontholsteren en herladen. Het hoge aantal schoten met een snelle kadans zal je een indicatie geven hoe goed je grip en controle van de terugslag is. Het laat je ook toe om je mentale klok te testen bij de overgang van een de grote cirkels (snelheid) naar de kleine cirkel (vertragen t.b.v. precisie).

Afdrukken op A4.

CONTACT FRONT © 2020 : : All rights reserved                                                                    office@contactfront.be

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now