Urban

Survival

Course

 

Intro:

Als we spreken over een "survival" situatie dan denken we meestal aan een afgelegen plaats kilometers ver weg van de beschaving. Echter kan men door uiteenlopende factoren ook in een stedelijke omgeving in een "overlevingssituatie" terecht komen. Als je nu gestrand zit in een stedelijk landschap, wat doe je dan?

Beschrijving:

Deze workshop zet in eerst instantie de basis overlevingstechnieken die van toepassing zijn in de wildernis om naar dat van een stedelijke omgeving.

Een noodgeval tijdens een reis, economische ineenstorting, het falen van vitale diensten, politieke onrust en geweld, epidemieën en pandemieën, sociale onrust, extreme weersomstandigheden, aardbevingen, overstromingen, tsunami .. de lijst gaat maar door! Er is een grote verscheidenheid aan mogelijke noodsituaties waarbij een goede notie betreffende paraatheid en weten wat te doen in een noodgeval vereist is.

 

De Contact Front Urban Survival Course biedt zowel een theoretisch- en praktisch luik aan om zo de deelnemers voor te bereiden en te leren omgaan met een ernstige noodsituatie zowel thuis als in het buitenland. De cursus verstrekt de nodige informatie en voorziet enkele vaardigheden die verdergaan dan de eenvoudige adviezen, verspreidt door de media.

Enkele van de vele topics die aan bod komen:

  • Inbraakbeveiliging

  • Smartphones

  • Oriëntatie

  • Vluchtwegen

  • Overlevingskit

  • Parkeren van je voertuig

« Murphy’s law »

“Indien men niet goed voorbereid is, zal alles wat mis kan gaan wel degelijk misgaan”

Wenst u meer informatie betreffende deze cursus?

Wenst u als bedrijf of organisatie onze cursus te hosten?

Gelieve een mail te sturen naar courses@contactfront.be

CONTACT FRONT © 2020 : : All rights reserved                                                                    office@contactfront.be

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now